Bedrijf verkopen! Hoe dan?

Het plan is er om je bedrijf te verkopen? Jij bent niet alleen! Wij hebben 4 tips voor je om je bedrijf zo goed mogelijk te verkopen!

Steeds vaker verkopen mensen hun bedrijf. De ondernemer die richting zijn pensioen loopt en zelf niet meer zoveel energie heeft om er nog leven in te blazen, verkoopt zijn bedrijf en boekt een enkeltje naar de Bahama’s. Als het niet lukt om het bedrijf intern te verkopen aan familie of een energieke werknemers, dan wordt er gekeken of er extern interesse is naar het bedrijf. Nu ook familiebedrijven opzoek gaan naar opvolging buiten de deur, wordt de markt steeds voller.

Hoe zorg jij er nu voor dat jou bedrijf boven al deze andere bedrijven uitstijgt, en dat die koper toekomst ziet in jou bedrijf!

Niet veel ondernemers besluiten van de ene op de andere dag hun bedrijf te verkopen. Des te meer eigenaren denken er lang overna voordat ze hun bedrijf te koop zetten. Terwijl je de grootste kans hebt om je bedrijf te verkopen als je een aantal jaar van te voren de voorbereiding hebt gestart. Zorg ervoor dat je misbaar wordt binnen je bedrijf. Een bedrijf waarbij de eigenaar het hart en de ziel van de onderneming is, is niet te verkopen. Het betekend namelijk dat het bedrijf geen bestaansrecht heeft zonder de eigenaar – en nu blijkt dat die juist weg gaat! Zorg er ook voor dat je een plan hebt waarin je kunt laten zien dat je bedrijf groei heeft en als het moet over 50 jaar nog bestaansrecht heeft. Het is ook slim om een marktanalyse te maken. Laat je potentiele koper zien dat er markt is voor jou bedrijf!

Centrum voor Bedrijfsovername adviseert zowel Bedrijven die willen verkopen als kopen.