Laminaatvloer kopen en laten leggen

Wil je een laminaatvloer kopen en laten leggen? Lees dan deze blog door voor handige tips. Waar moet je op letten bij het kopen van een laminaatvloer en door wie kan je een laminaatvloer laten leggen? Wij helpen je met de oplossingen op deze en andere vragen.

Laminaatvloer kopen? Let hierop:
De keuze voor het soort laminaat heeft veel invloed op de sfeer die je kamer straks zal uitstralen. Wil je je interieur een warme indruklaten uitstralen? Kies dan voor een voelbaar houtpatroon en een brede plank. Ga je liever voor een moderne en strakke look, kies dan voor een effen, gladde smallere plank. Denk ook eens na over een eventuele V-groef of niet.

Grenst er direct aan de ruimte waarin je het laminaat wilt leggen een ruimte van een buurman of -vrouw? Kies dan voor een laminaatvloer die het geluid reduceert. Laat je daarbij ook goed adviseren over een geluidsdempende ondervloer. Dit voorkomt overlast en misschien wel een buren ruzie. Een goede buur is beter dan een verre vriend!

Hoeintensief ga je de vloer gebruiken?Wanneer de toplaag van laminaat is versleten moet je de vloer vervangen. Loop je alleen met kousenvoeten over de vloer dan zul je weinig slijtage ervaren, maar heb je kinderen die met loopauto’s en duplo op de vloer spelen dan zul je sneller aan een nieuwe vloer toe zijn. Laat je adviseren over dekwaliteit van de laminaatvloer.

Om te voorkomen dat je voor verassingen komt te staat bij het (laten) leggen van je laminaatvloer doe je er ook verstandig aan na te denken over de dikte van de vloer die je gaat leggen. Een dikkere vloer gaat over het algemeen langer mee, maar past de dikte in de ruimte of zijn er dan deuren die niet meer geopend kunnen worden?

laminaat Deventer

Laminaatvloer laten leggen? Let hierop:
Wanneer je iemand inhuurt om je laminaatvloer te laten leggen mag je er vanuit gaan dat deze persoon weet hoe dit moet. Het resultaat is niet alleen afhankelijk van de vloerenlegger. Ook zelf kun je enkele voorbereidingen treffen voor een mooi eindresultaat.

Spreek vooraf af wie er verantwoordelijk is voor het inmeten van de ruimte en het bestellen van de juiste hoeveelheid laminaat. Bij het leggen van een vloer heb je altijd snijverlies. De manier van werken kan hierop invloed hebben. Het zou vervelend zijn als blijkt dat er te weinig laminaat is ingekocht wanneer de vloerenlegger bezig is.

Ga je de vloer leggen in een ruimte waarin recent nog is verbouwd? Let er dan op dat de ruimte niet te koud is en niet te vochtig. Ventileer en verwarm! Een te koude of te vochtige ruimte kan nadelige gevolgen hebben op het resultaat. Een temperatuur van rond de 20 graden is ideaal om een laminaatvloer te leggen. Leg de vloerdelen minimaal 24 uur van te voren in de ruimte waar je het gaat leggen. Deze tijd heeft de vloer nodig om te acclimatiseren.

Zorg er voor dat grovere oneffenheden in de vloer zijn verwijderd. Kleine oneffenheden kunnen meestal worden opgevangen door de ondervloer, maar grotere niet. Zijn deze niet weggewerkt dan zijn deze mogelijk zichtbaarin het uiteindelijke resultaat. Spreek van te voren af wie de ondervloer legt zodat hier geen onduidelijkheid over ontstaat.

Laat je (nieuwe, hoge) plinten langst de muren plaatsen? Zorg er dan voor dat eventuele bestaande plinten alvast verwijderd zijn. Deze kunnen er niet onder blijven zitten en als dit al gedaan is scheelt het tijd.

Laminaatvloer kopen en laten leggen
Wil je er zeker van zijn dat je niet voor verassingen komt te staan wanneer je een laminaatvloer gaat kopen en wilt laten leggen? Kies dan voor een partij waar je de vloer kunt aanschaffen en die hem ook voor je kan leggen. In de omgeving van Deventer kun je dit doen bij Colors@Home Werkema, gevestigd aan de Boterstraat. Op de website http://www.colorsathome-werkema.nl/laminaat vind je meer informatie overlaminaat en hun winkel.