Nieuwe tuin..? Hier alvast wat tips!

Er komt veel kijken bij een tuinaanleg, tuinontwerp of tuininrichting.. Hulp bij nodig? A.A. Living Garden Designs weet hier wel raad mee.

Om te beginnen.. wat tips die heel handig zijn bij zon soort proces!

Tip 1.
Heel belangrijk. Zorg ervoor dat u de juiste hovenier kiest. Bekijk de website goed, vraag in de omgeving naar ervaringen, bekijk eventueel de bedrijfspagina op Facebook. Zo heeft u een duidelijk beeld van wat u in huis haalt, of eigenlijk in uw tuin.

Tip 2.
Doe genoeg inspiratie op als u kiest voor een tuininrichting of tuinontwerp. Tegenwoordig is er veel te vinden op Google, Pinterest of op verschillende tuinbeurzen. Schroom niet om advies te vragen bij een specialist als u er zelf niet uitkomt.

Tip 3
Inventariseer wat je in je tuin wilt hebben. Begin niet aan een tuinproject zonder van tevoren na te denken hierover. Als je in het wilde weg hieraan begint, maak je sneller fouten die voorkomen hadden kunnen worden. Zonde! Want dit is weggegooid geld.

Tip 4
Bedenk van tevoren hoeveel budget je te besteden hebt. Klinkt erg logisch, maar hier wordt niet altijd bij stilgestaan. Zonde als je halverwege het project stop moet zetten, omdat het geld op is.

Tip 5
Visualiseer het beeld wat je voor je hebt, door er een tekening van te maken of hier een online programma voor te gebruiken. Het komt er in werkelijkheid altijd anders uit te zien dan je in eerste instantie in je hoofd hebt. Vraag hulp van een specialist, die kan net even die extra uitstraling aan je tuin geven.

Tip 6
Alles is te bespreken. Doe dat ook. Schrijf de plannen die je voor ogen hebt op en bespreek dit met de specialist. Zo vergeet je niks. Beschrijf wat je belangrijk vindt aan een tuin. Een specialist heeft zich hierin verdiept, wieweet heeft hij net de gouden tip die jouw tuin doet sprankelen!