3 recepten voor de Matcha lover

Datum:

Auteur:

Categorie:

Ben jij ook helemaal in de ban van Matcha-poeder maar weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Er zijn verschillende lekkere dranken die je kunt maken met dit lekkere poeder. Ieder met een heel eigen smaak. Je kan op deze manier een super gezond drankje maken.

Even in het kort over Matcha thee

Wat is het nu precies? Matcha is een theepoeder wat zijn oorsprong heeft in het land van de rijzende zon: Japan. Als je Matcha poeder koopt let er dan op dat je kwaliteit koopt. Het is misschien wel iets duurder maar het is zeker de moeite waard.

Wat heb je nodig om Matcha drinks te maken

Je hebt een paar basics nodig om deze drank te maken:

  • Matcha kom
  • Zeefje
  • Bamboe klopper
  • Matcha lepel

Je kunt in een originele Matcha-kom je drankje goed bereiden. Deze kommen hebben de juiste inhoud en een mooie hoge rand. Je kunt op deze manier het drankje goed kloppen. Door het gebruik van een zeefje voorkom je klontjes. Met de bamboe-klopper klop je het vocht tot een pasta.

Recept 1: matcha thee

Zeef 2 lepels matcha-poeder in het kommetje. Gebruik de bamboe klopper om de poeder los te kloppen. Mix 75 ml water door de poeder en klopt het tot een papje. Vul daarna bij met 75 ml water en klop het vervolgens weer. Je kopje Matcha thee is klaar.

Recept 2: Matcha Latte

Het recept verschilt niet veel als die met de thee maar je vervangt een deel water voor melk. Hierdoor wordt de smaak iets zachter. Mix de poeder met 25 ml water tot een papje. Voeg daarna 250 ml melk toe. Klop het warme drankje een minuut lang goed. Klaar is je Matcha Latte!

Recept 3: Matcha met Gingerbeer

Hou je van gember? Je hebt nodig: een fles gemberbeer en een lepel Matcha poeder. Zeef de poeder in de zeef in een Matcha-kommetje. Voeg een klein beetje gemberbier toe en klop het tot een papje. Doe dit in een hoog glas en voeg de rest van het gemberbier erbij. Geniet van je lekkere drankje! Hier nog meer recepten voor de liefhebber.

BLIJF OP DE HOOGTE

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

INSTAGRAM

De voordelen van het huren van een partybus

Ben je klaar om je feest naar een hoger niveau te tillen? Ontdek de buitengewone voordelen van het huren van een partybus voor je...

HSS boren: Krachtige en veelzijdige gereedschappen voor elke klus

HSS-boren, wat staat voor High-Speed Steel boren, behoren tot de meest gebruikte en veelzijdige gereedschappen in de wereld van de bouw en het klussen....

Kruipruimte inspectie

Kruipruimte inspectie is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een huis. Een kruipruimte is de ruimte onder de vloer van een woning die...