Dit moet je weten over een speedbootverzekering afsluiten

Datum:

Auteur:

Categorie:

Moet je er nu voor kiezen om een speedbootverzekering af te sluiten of niet? Het is een zeer belangrijke vraag die door heel wat eigenaars van een speedboot wordt gesteld. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat je in Nederland niet wettelijk verplicht bent om een dergelijke verzekering af te sluiten. Dat betekent echter natuurlijk niet dat dit niet interessant kan zijn, integendeel. Het spreekt immers voor zich dat een speedboot in de praktijk een behoorlijk significante waarde kan vertegenwoordigen. Hoe dan ook, overweeg jij ook het afsluiten van een dergelijke verzekering? Dan kan het raadplegen van de inhoud van deze pagina voor jou zonder meer interessant zijn.

Op welke manier kan je een speedbootverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een speedbootverzekering is in de praktijk mogelijk op tal van verschillende manieren. De eerste mogelijkheid waarover je beschikt is het afsluiten van een zogenaamde WA-verzekering. Indien je kiest voor het afsluiten van dit type verzekering voor je speedboot zal je kunnen vaststellen dat hiermee alleen de schade die wordt veroorzaakt aan derden wordt verzekert. Dat is eigenlijk alles. Ondanks het feit dat dit in eerste instantie een vrij beperkte dekking lijkt moet het gezegd dat je hiermee toch reeds heel wat mogelijke problemen kan dekken. Bovendien geldt voor deze speedbootverzekering ook dat ze ongelofelijk betaalbaar is.

Er zijn uiteraard nog twee andere mogelijkheden om je speedboot te verzekeren. Zo is het bijvoorbeeld eveneens mogelijk om te kiezen voor een WA+ beperkt of een WA+ volledige cascoverzekering. Voor deze verzekeringen geldt dat ze ook andere vormen van schade dekken, maar dat ze uiteraard wat duurder zijn om af te sluiten. Voor welk type verzekering je voor jouw speedboot uiteindelijk zal kiezen is uiteraard geheel aan jou om te bepalen.

Soms is een speedbootverzekering toch vereist

In Nederland is het dus zo dat er op moment van schrijven geen sprake is van het verplicht moeten afsluiten van een speedbootverzekering. Althans, er bestaat geen wettelijke verplichting voor. Dit neemt echter niet weg dat er in de praktijk wel degelijk verschillende situaties zijn waarin het verzekeren van een speedboot is vereist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Verschillende havens die een dergelijke verplichting kunnen opleggen;
  • Verschillende bootstallingen kunnen een verzekering vereisen;
  • Het is mogelijk dat je om deel te nemen aan wedstrijden verzekerd moet zijn;

Voor menig aantal mensen geldt dat ze graag deel willen nemen aan wedstrijden met hun speedboot. Is dat ook iets wat jij graag wil doen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er daarvoor doorgaans altijd een verzekering is vereist.

Let ook op wanneer je naar het buitenland gaat met je speedboot!

Dat er geen wettelijke verplichting bestaat voor het afsluiten van een speedbootverzekering in Nederland betekent uiteraard niet dat er geen wettelijke verplichting voor kan gelden in andere (Europese) landen. Ben je bijvoorbeeld van plan om je boot mee te nemen naar één van de populaire vakantielanden die zijn gelegen aan de Middellandse Zee? Denk hierbij dan aan Kroatië of Italië, maar ook aan bijvoorbeeld Spanje? In dat geval zal je er rekening mee willen houden dat in deze landen wel een verplichting kan gelden voor een speedbootverzekering afsluiten. Heb je geen speedboot maar een zeilboot? Laat dan zeker je zeilboot verzekeren.

BLIJF OP DE HOOGTE

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

INSTAGRAM

De voordelen van het huren van een partybus

Ben je klaar om je feest naar een hoger niveau te tillen? Ontdek de buitengewone voordelen van het huren van een partybus voor je...

HSS boren: Krachtige en veelzijdige gereedschappen voor elke klus

HSS-boren, wat staat voor High-Speed Steel boren, behoren tot de meest gebruikte en veelzijdige gereedschappen in de wereld van de bouw en het klussen....

Kruipruimte inspectie

Kruipruimte inspectie is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een huis. Een kruipruimte is de ruimte onder de vloer van een woning die...