Gietvloeren, steeds populairder.

Datum:

Auteur:

Categorie:

De keuze uit een goede vloer in huis of in het bedrijf, kan lastig zijn. In dit artikel hebben wij de gietvloer centraal. Wat is het precies, waarom is hij zo populair en wat zijn de voordelen?

Epoxy en andere harsachtige vloercoatings worden als vloeistoffen geïnstalleerd. Gegoten epoxyvloeren, ook wel ‘zelfnivellerende’ epoxyvloeren genoemd, bestaan in feite uit twee of meer componenten, zoals een speciaal samengestelde epoxyhars en een zorgvuldig afgemeten hoeveelheid epoxyhardend middel dat zorgvuldig wordt gemengd op de bouwplaats.

De oplosmiddelvrije, gegoten epoxyvloersamenstellingen hebben doorgaans een dikkere consistentie waardoor het kleine divots, krassen en andere kleine onvolkomenheden in het betonoppervlak kan verzachten. Scheuren, gaten, gutsen en andere meer ernstige beschadigingen moeten echter voorafgaand aan de applicatie van de coating op de vloer worden gerepareerd, als een soepel eindresultaat gewenst is.

Waarom is het van belang?

Een epoxy gietvloeren of een soortgelijk vloeibaar aangebracht systeem heeft het voordeel dat het nagenoeg naadloos is – geen voeglijnen tussen tegels, naden tussen linoleumvellen of plankenvloeren. Bovendien kunnen de hoeken van 90 graden van vloer tot muurverbindingen worden geëlimineerd door de installatie van een integrale basis van de epoxykraag. Dit naadloze systeem heeft verschillende krachtige voordelen.

Schoonmaken

– Naden en voeglijnen zorgen ervoor dat vuil, bacteriën en ander vuil zich ophopen dat uitzonderlijk moeilijk schoon te maken is. Het vermogen om een ​​vloersysteem efficiënt en consistent te ontsmetten is met name belangrijk voor ziekenhuizen, veterinaire klinieken, voedselverwerkende faciliteiten, farmaceutische productie-installaties en vele andere faciliteiten. Bovendien bieden hoogwaardige gegoten epoxyvloeren en andere harsachtige vloeren uitzonderlijke weerstand tegen een breed scala aan agressieve ontsmettingsmiddelen. 

Duurzaam

Naadloze vloeren kunnen langer meegaan. Gemorste stoffen blijven op het oppervlak liggen voor een veilige opruiming, in plaats van te lekken door vloernaden en de onderliggende vloer te betreden. Ideaal voor gebruik bij een entresolvloer dus! Zodra vocht of reinigingschemicaliën de kans hebben om de betonnen plaat te betreden, kunnen ze versnelde afbraak veroorzaken van de lijmen en voegmortel die worden gebruikt om tegel-, plaat- en plankenvloeren te bevestigen, resulterend in delaminatie, hechtingsproblemen en schade aan de vloerbedekkingen zelf. Bovendien zijn naadloze gegoten epoxyvloeren gespeend van de zwakke plekken rond de randen van tegels, evenals de hitte gelaste naden van veel plankenvloeren, die beide de neiging hebben te kraken en in de loop van de tijd te verkruimelen.

Onderhoud

Eenvoudig onderhoud en vervanging. Een goed geïnstalleerde gegoten epoxyvloer is zeer economisch schoon te maken en vereist doorgaans slechts minimaal onderhoud, zonder waxen. Het is altijd raadzaam om de reinigings- en onderhoudsrichtlijnen van de vloercoatingfabrikant zorgvuldig te herzien, maar regelmatige verwijdering van vuil met een bezem of mechanische veegmachine en af ​​en toe dweilen of mechanisch schrobben met een zachte borstel en een reiniger van het oppervlakteactieve type is een standaardaanbeveling. Afhankelijk van het type gegoten epoxy vloerbedekking en de keuze van hoogwaardige topcoats die worden toegepast, zijn veel systemen bestand tegen agressieve industriële reinigingsoplossingen en ontsmettingsmiddelen, terwijl hun mooie afwerking behouden blijft.

BLIJF OP DE HOOGTE

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

INSTAGRAM

Kerst knutselen: maak je eigen unieke kerstdecoraties

De feestdagen staan voor de deur en wat is er nou leuker dan zelfgemaakte kerstdecoraties in huis te hebben? Het is niet alleen een...

Brandpreventie in woonhuizen: de rol van rookmelders

Brandveiligheid is een essentiële factor bij het beschermen van onze huizen en het waarborgen van de veiligheid van onze dierbaren. Elk jaar worden duizenden...

Kledingtips voor vrouwen met brede heupen

Er is niets vrouwelijkers dan brede heupen. Althans, als we de praatjes in tijdschriften mogen geloven. Toch is het voor de vrouwen die hiermee...