Het ontstaan van Mason Garments

Datum:

Auteur:

Categorie:

Mason Garments is een high-end schoenenlabel dat in 2012 opgericht is door ontwerper Rendi Aditia. Tijdens het op groeien kwam Rendi voor het eerste keer in aanraking met luxe merken door zijn moeder en oudere broer. Zowel zijn moeder als zijn oudere broer droegen luxe high-end merkkleding. Door deze aanraking en het onbeschrijfelijke gevoel dat hij kreeg van het dragen van luxe items, was hij op jonge leeftijd al snel achter zijn droom. Hij wil een eigen schoenenmerk oprichten waarin zijn eigen zijn stijl en persoonlijke interesses in terug kwam. Nadat hij zijn ideeën had omgezet in ontwerpen en de juiste partners voor zijn merk had gevonden, begon Rendi met Mason Kledingstukken.

De naam “Mason” is een verwijzing naar de vrijmetselaarsideologie, wat betekent dat hij in een cirkel zit met productieve individuen. Hoewel deze misschien niet in hetzelfde vakgebied zaten, streven zij allemaal naar het zelfde doel; succesvol worden.  Het huidige Mason Garments team bestaat uit leden met verschillende achtergronden, maar die dezelfde visie delen en samen een creatief collectief vormen.

Inspiratie op doen

De aspiraties die het merk na wil steven heeft het naar Italië geleidt, waar de oorsprong van het beste schoeisel op de markt overal verkrijgbaar was. Italië staat bekend om zijn fijne ambachtelijke tradities en is door de eeuwen heen de inspiratiebron geweest van talloze unieke meesterwerken.

Mason Garments is dan ook trots op dat de producten in Italië gemaakt worden en voelen zich bevoorrecht om nauw samen te werken met de meest bekwame schoenmakers ter wereld. Met een ontwerpstudio in Amsterdam en een fabrikant in Italië is Mason Garments vastbesloten om het beste schoeisel te leveren en een weg te banen naar de luxe-industrie.

Hoogwaardig vakmanschap

Mason Kledingstukken schoeisel word alleen de beste Italiaanse materialen gemaakt. Het leer dat gebruikt wordt is volnerf kalfsleder dat met de hand is geplukt uit de beste looierijen die Italië te bieden heeft. Het bovendeel is de creatie van een bekerzool van onze Italiaanse zoolfabrikant.

Bij de constructie van de schoenen worden de binnenzool en de voering direct in het bovendeel genaaid, zodat deze uit een geheel bestaat. Deze nieuwe en verbeterde techniek van schoenmaken heet “Sacchetto”. De binnenschoen van een Sacchetto is als een mocassin van voeringleer. Hij bedekt de voet op een geheel sluitende manier en wordt in het lederen bovendeel verwerkt om een lichtgewicht en flexibel kunstwerk te creëren. Mason Kledingstukken schoeisel is comfortabel, van hoge kwaliteit en elegant.

BLIJF OP DE HOOGTE

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

INSTAGRAM

Badmode dames kopen? Er is genoeg keuze!

Zie je jezelf al liggen op het strand in Spanje? Of op een strandbedje aan het zwembad van het resort in Griekenland? Of blijf...

Een gepersonaliseerd boek helpt het kind

Je hebt soms kinderen die het heel leuk vinden om te lezen, maar je hebt ook sommige kinderen die je niet zo snel een...

Hulp bij studiekeuze, dat krijg je hier!

Welke studie moet je kiezen? In welke studie ligt er een goede toekomst? Welke studie past echt bij je als persoon? Al deze vragen...