Met je eigen boot naar het buitenland

Datum:

Auteur:

Categorie:

Het klinkt als een droom met je eigen boot heerlijk varen naar de Kroatische kust of naar een Italiaans meer, wie wil dat nou niet? Allereerst moet je natuurlijk een boot kopen bijvoorbeeld bij Jachtmakelaardij Kappers en vervolgens moet je ook weten of die natuurlijk wel mag varen naar het buitenland. Maar wat voor boot mag dan naar het buitenland en wat heb ik allemaal nodig? In dit artikel leggen wij je volledig uit wat er belangrijk is om als watersporter leggen wij haarfijn voor je uit zodat je zonder zorgen kan varen naar het buitenland.

Belangrijke documenten

Op het moment dat je naar het buitenland vertrekt met de boot zijn er een paar documenten van belang zodat je niet tegen problemen aanloopt. Deze documenten zijn:

  • Internationaal vaarbewijs (ICC)
  • Internationaal Eigendomsbewijs boot (ICP)
  • Verzekeringsbewijs
  • Geldige bootregistratie

Wat is een Internationaal vaarbewijs

Een internationaal vaarbewijs ook wel ICC genoemd dat staat voor: International Certificate of Competence geeft je de mogelijkheid buiten Nederland te varen, maar wees gerust je hoeft hem niet speciaal aan te vragen. Na besprekingen in de Europese verdragen is er besloten dat vanaf 1 januari 2010 alle vaarbewijzen dienen als een ICC bewijs.

ICP: Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen

Een ICP dient ervoor dat je het eigendom van de boot kan bewijzen. Het is om die reden ook heel belangrijk dat de ICP verklaring mee wordt genomen als je naar het buitenland vaart. Een ICP kan je gemakkelijk online aanvragen bij het watersportverbond.

Bootverzekering

Net zoals een verzekering voor jezelf of voor een auto is het van belang om te checken of je boot internationaal is gedekt op de verzekering. Het is in de meeste Europese landen verplicht om een bootverzekering af te sluiten. In de populaire bootvakantie plekken zoals Kroatië en Italië dien je ook een verzekeringsbewijs te tone. Zorg er dus voor dat je verzekeraar een meertalig bewijs voor je opstelt zodat je dit mee kan nemen op je vakantie.

BLIJF OP DE HOOGTE

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

INSTAGRAM

Je huist re-stylen

Veel mensen hebben, zeker als er een wisseling van seizoenen aan zit te komen, de behoefte om hun huis eens even flink onder handen...

Mooie mannenmode

Mode voor mannen is in. Lange tijd werd mode vooral geassocieerd met vrouwen, deels terecht en deels ook onterecht, maar dat is passé. Mannen...

Hoe werkt een laserprinter?

Wellicht heeft u nog nooit gehoord van een laserprinter of weet wel dat deze bestaat, alleen niet welke functies deze laserprinter heeft en waarom...